keskiviikko 16. syyskuuta 2015

AVOIN KIRJE SIPILÄN HALLITUKSELLE

17.9.2015

Lopettakaa värittämästä mustaa valkoiseksi, ottakaa viimein vastuu virheistänne!


Johtavat poliitikot, Sipilän hallitus, Suomen presidentti puhuvat Suomen vaikeasta tilanteesta, yli varojen elämisestä, heikosta kilpailukyvystä ja viennistä. Tähän tautiin hallituksemme tarjoaa lääkkeeksi kurjistamispolitiikkaa, jota oikein IMF:n ja ns. asiantuntijoiden komppauksella yritetään syöttää kansalle, vetoamalla yhteisiin talkoisiin ja yhteisvastuullisuuteen, jonka hinnan maksavat kansan heikoimmassa asemassa oleva valtaväestö. Mitä yhteisvastuullisuutta ja talkoo henkeä tämä on?


Ensimmäinen kysymys, mikä on IMF ja sen rooli?

Tärkein kysymys on, miten ja kenen toimesta tähän tilanteeseen ollaan tultu?

Referoidusti asian voi esittää vaikkapa näin:



Liekkö vain sattumaa että Suomen raju velkaantuminen alkoi EU-hun liittymispäätöksestä?
  • EU:n myötä luovuttiin omasta raha- ja talouspolitiikasta, jonka seurauksena ei enää voida rahoittaa julkisen sektorin alijäämää keskuspankkirahoituksella (ennen ns. setelirahoitus), jonka seurauksena valtio on joutunut lainaamaan tarvitsemansa varat ulkomaisilta, yksityisiltä finanssi- ja rahoituslaitoksilta. EU:n jäsenyyden aikana Suomi on joutunut maksamaan pelkkiä lainojen korkoja yli sata miljardia €. Näin ollen valtion velkojina ei ole Suomen oma keskuspankki, vaan ylikansalliset finanssikorporaatiot, jotka kykenevät ohjailemaan velkaantuneita valtioita laatimillaan luottoluokituksillaan ja niihin perustuvilla korkomekanismeilla.
  • Toinen valtion talouden sääntelyn kannalta oleellinen instrumentti Devalvaatio ei ole enää mahdollinen, niin kauan kuin ollaa EU:hun sidottu. Devalvoimalla eli muuttamalla valtion valuutan ulkoista arvoa, voitiin helposti lisätä kilpailukykyä, eli vaikuttaa tuotteiden vientihintoihin. Devalvaation kääntöpuolena on tuontitavaroiden hintojen nousu, sekä lomamatkailun kallistuminen. Koska Suomella ja Suomalaisilla ei nykyään ole juurikaan ns. ulkomaan valuuttaluottoja, devalvointi ei kasvattaisi näiden velkojen määrää, kuten 90 - luvun vaihteessa tapahtui. 
  • Devalvoimalla valuutta nykyisessä tilanteessa saavutettaisiin kaksi tärkeää Suomen taloutta parantavaa asiaa. Työvoima keskeisten vientituotteiden kilpailukyvyn parantuminen, sekä tuontitavaroiden kallistuminen. Myös jälkimmäinen asia voidaan nähdä Suomen etuna, kun se mahdollistaa kannattavan kotimaisen tuotannon, ns. halpatuotantomaista tuotaville tuotteille. Kaikki vaikutukset vahvistavat Suomen sisämarkkinoiden toimintaa ja lisää aidosti ja terveellä tavalla työllisyyttä.

SSS - hallituksen toimet näpertelyä ennen totaalista kurjuutta

Pääministeri Sipilän tänään pitämä puhe Suomen tiedotusvälineissä ei pidä yhtä todellisuuden ja totuuden kanssa!

Hän haluaa väittää vastoin totuutta että pienituloisen valtaväestön höylääminen erilaisilla leikkureilla olisi ratkaisu satojen miljardien kokoluokkaa oleviin ongelmiin. Ilman Suomen taloudelle haitallisten ja vahingollisten EU-rajoitteiden purkamista, ei todellista toivoa toimivista ratkaisumalleista ole. Sen sijaan palauttamalla Suomelle oma raha- ja talouspolitiikka, eli ne keinot ja työkalut, joiden perään Soinikaan ei enää haikaile, niillä talouden suunnan muutos on toteutettavissa ilman ihmisten kurjistamista. Talouden muutokset näkyisivät jo parissa vuodessa.

Työn hnta EU
Tässä vastapainoksi hieman faktaa Sipilän väittämille:

Väite 1. Sipilä väittää että suomen talous perustuu viennin kasvuun, joka on riippuvainen työn hinnasta.

EU:ssa kaikki jäsen maat ova kilpailijoitamme, kuten myös Ruotsi. Otin Ruotsin tähän esimerkiksi, kun hallituksemme haluaa aina ja tässäkin tapauksessa käyttää Ruotsia "hyvänä esimerkkinä".
Hallituksemme siis haluaa väittää meille että Ruotsin kilpailukyky perustuu heidän nyt tarjoamiinsa leikkureihin. Ei pidä paikkaansa. Mikseivät he sen sijaan kerro sitä tosiasiaa että Ruotsin valuutta kelluu ja on kellunut suhteessa Euroon, joka on sen todellinen kilpailuvaltti?

Toisekseen Ruotsissa on hallituksen väitteiden vastaisesti korkeammat palkkakustannukset, kuin Suomessa, kuten on monessa muussakin Euroopan jäsenvaltiossa, joilla menee taloudessaan hyvin, tässä faktaa.




Summa summaarum

Ei vaadi kovin suurta matemaattista osaamista päätellä edellä mainituin perustein että velkaantuminen on yksiselitteisesti EU- jäsenyyden mukanaan tuoma ongelma. Pelkät korkomenot ovat olleet keskimäärin 5 miljardia euroa vuodessa, joita menoja on rahoitettu lisälainoilla ja tuottavien valtion yritysten pilkkahintaan tehdyillä yksityistämisillä. Lisäksi EU:n jäsenmaksut ovat ainakin 1 miljardia vuodessa. Takausvastuut esim, Kreikalle ovat realisoituessaan yli 5 miljardia. Tämän lisäksi Suomen vastuita lisäävät EKP:n vakautusmekanismin tuomat vastuut, joiden osuus on 2 % 2000 miljardista pelkästään ensimmäisessä vaiheessa, joka on jo alkanut, siis 20 miljardia. Tämä trendi jatkuu. Kysymys kuuluu, onko nämä toimet Suomen ja meidän etujen mukaisia? 

Voiko hallitus, sen sivistyneet kansanedustajat olla tietämättömiä näistä asioista? Miksi he väittävät sellaista joka ei voi olla totta, tässäkin pinnallisesti esitettyjen faktojen valossa? Ovatko poliitikkomme tehneet virheitä joista ei haluta puhua, eikä edes ottaa opiksi? Mistä voi olla kysymys, voiko hallitukseemme enää luottaa missään asioissa?

En tiedä, mutta sen tiedän että heidän tarjoamat lääkkeet tappavat nopeasti ja varmasti. Toivon ihan aikuisten oikeasti, ottakaa ihmiset hyvät selvää asioista ja alkakaa vaatimaan sitovia kansanäänestyksiä, sillä niitä me tulemme satavarmasti vielä tarvitsemaan.

KAIKKEIN HELPOINTA VAIKUTTAMISTA ON KÄYDÄ LIITTYMÄSSÄ "SITOVAT KANSANÄÄNESTYKSET" RYHMÄÄN

Lisää aiheeseen liittyvää informaatiota:

Sipilän puheessa mainittujen keinojen todelliset vaikutukset Euroopassa











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti